Etusivu » Ekopartnerit Turku Oy siirtyy sähköisten siirtoasiakirjojen käyttöön 1.9.-22 alkaen

Ekopartnerit Turku Oy siirtyy sähköisten siirtoasiakirjojen käyttöön 1.9.-22 alkaen

Hyvä asiakkaamme,

 

Jätelakiuudistus vaatii siirtoasiakirjojen muuttamisen sähköiseen muotoon, joten tarjoamme asiakkaillemme sähköisen siirtoasiakirjasovelluksen tunnukset veloituksetta. Tarkistakaa alta, tarvitseeko yritykseltänne toimitettavasta jätteestä laatia siirtoasiakirjoja ja pyytäkää tarvittaessa sovellustunnukset asiakaspalvelustamme. Tunnusten luontia varten tarvitsemme yrityksen nimen, yhteyshenkilön nimen, puhelinnumeron ja sähköpostin. Voitte ilmoittaa myös jätteitä toimittavien työntekijöiden tiedot (nimi ja sähköposti) luodaksemme heille alatunnukset valmiiksi. Alla tärkeää tietoa siirtoasiakirjauudistuksesta. Asiakaspalvelumme auttaa teitä mielellään siirtoasiakirjasovelluksen käytössä.

 

 

Mikä on sähköinen siirtoasiakirja? 

Sähköinen siirtoasiakirja korvaa paperisen siirtoasiakirjan. Jätelaki velvoittaa yrityksiä 1.9.2022 alkaen siirtämään jätteen siirtoasiakirjojen tiedot sähköiseen muotoon viranomaisten ylläpitämään SIIRTO-rekisteriin. Sähköinen siirtoasiakirjasovelluksemme välittää tiedot rekisteriin automaattisesti, jolloin yrityksen ei tarvitse huolehtia tietojen lähettämisestä erikseen.

Paperisen siirtoasiakirjan käyttö vastaisuudessakin on mahdollista, mutta tuolloin yrityksen on muistettava siirtää jätetiedot SIIRTO-rekisteriin manuaalisesti viimeistään 3 kuukauden kuluessa kuorman toimittamisesta. Huomioittehan, että tietojen siirto on jätteen tuottajan vastuulla, ei jätteen vastaanottajan.

 

Milloin yrityksen tulee toimittaa siirtoasiakirja? 

Siirtoasiakirja on täytettävä aina, kun yritys toimittaa:

 • rakennus- tai purkujätettä 
 • POP-jätettä (pysyviä orgaanisia aineita sisältävät jätteet) 
 • vaarallisia jätteitä (*)
 • pilaantuneita maa-aineksia 
 • sako- ja umpikaivolietteitä 
 • hiekan- ja rasvanerotuskaivojen lietteitä 

  *Mikäli tilaatte vaarallisten jätteiden noudon asiakaspalvelustamme, järjestelmämme laatii automaattisesti lainmukaisen siirtoasiakirjan puolestanne.

  Siirtoasiakirja on oltava täytettynä asiakkaan/kuljettajan osalta, kun jätekuorman siirto aloitetaan syntypaikasta vastaanottavalle laitokselle.

   

  Miten saamme sähköisen siirtoasiakirjan yrityksemme käyttöön? 

  Ekopartnerit Turku Oy tarjoaa asiakkailleen Zero Waste-siirtoasiakirjatunnukset veloituksetta, ja ne toimivat Ekopartnereiden tavanomaisten ja vaarallisten jätteiden toimipisteille toimitettavien siirtoasiakirjojen laatimiseen.

  Voitte käyttää myös omaa palveluntarjoajaa, jolloin siirtoasiakirja pitää lähettää allekirjoitettavaksi osoitteeseen asiakaspalvelu@ekopartnerit.fi.

  Miten saamme Ekopartnereiden tunnukset käyttöömme? 

  Asiakaspalvelumme laatii yritykselle pääkäyttäjätunnuksen, jolla pääsette luomaan näppärästi henkilökohtaiset alatunnukset jokaiselle jätettä toimittavalle kuljettajalle. Kuljettajalle on laadittava omat tunnukset, sillä identifioiva kuljettajatieto on jätelain mukaan pakollinen. Pääkäyttäjätunnukset ja kirjalliset käyttöohjeet saatte asiakaspalvelustamme vastaamalla tähän viestiin – asiakaspalvelu@ekopartnerit.fi tai soittamalla 010 7551 560. Asiakaspalvelumme auttaa teitä mielellään käyttöönotossa.

  Mitä tietoja siirtoasiakirjassa on oltava? 

  Siirtoasiakirjan tulee sisältää seuraavat tiedot: jätteen tuottaja (jätelaskun maksava asiakas), kohde, josta jäte toimitetaan, jätelaatu ja toiminta, josta jäte on syntynytjätteen EWC-koodi, jätteen olomuoto (vaarallistet jätteet), vastaanottopaikka, sekä kuljettajan, asiakkaan ja vastaanottajan koko nimi ja kuittaus.